PRAKTISCHE INFO
Contacteer ons

OPENINGSUREN

Kantoren:
Elke werkdag van 7.55u tot 16.25u

Magazijn:
Elke werkdag van 8.00u tot 16.00u

VERLOFDAGEN 2024

1 april, 1 mei, 9 -10 mei, 20 mei, 22-26 juli, 15-16 augustus, 1 november, 11 november, 25 – 31 decemberDoor Andy
op 01 nov 2022

Beste ondernemers, vergeet de maatwerkbedrijven niet.

Het Covid19-Coronavirus zet ons niet enkel voor grote gezondheids- en maatschappelijke uitdagingen, ook onze Belgische economie wordt stevig uitgedaagd. Eerder riepen al heel wat retailers de consument op om nu vooral lokaal te kopen en de buitenlandse mastodonten even links te laten liggen. Een terechte oproep die sindsdien veelvuldig wordt herhaald. Wij doen graag een bijkomende oproep, want de “Koop lokaal”-oproep geldt niet enkel voor de consument. Deze oproep is ook van toepassing op de B2B-wereld. Want ook daar liggen vandaag heel wat mogelijkheden. En ook ondernemingen kunnen elkaar nu maar beter steunen.

Lokaal werk uitbesteden?

Daar waar vroeger misschien sneller werd gekeken naar goedkopere alternatieven in het buitenland, is nu het moment daar om ook binnen de eigen economie uit te kijken naar meer dan waardige alternatieven. Stel jezelf als onderneming dus de vraag of het ook voor jullie mogelijk is om voortaan lokaal werk uit te besteden? Er zullen natuurlijk altijd redenen zijn om enkel de eerder bewandelde paden te blijven volgen, hetzij uit gewoonte, hetzij uit financiële overwegingen. Dit is echter hét moment om deze overweging tóch te maken. En tegelijk is dit hét moment om te bekijken of je werk kan uitbesteden aan een maatwerkbedrijf.

Niks dan voordelen zo’n maatwerkbedrijf!

‘What’s in it for me?’, denk je. Er zijn, ons inziens, heel wat voordelen verbonden aan een samenwerking met een maatwerkbedrijf!

In het kort:

  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen, want door lokaal te denken verzeker je de tewerkstelling in eigen land. Bovendien stellen wij mensen tewerk die het niet altijd makkelijk hebben op de arbeidsmarkt, maar bij ons wél alle kansen krijgen. Onze sector combineert ondernemerschap met sociaal engagement.
  • Wij zijn letterlijk bij de deur.
    • Geen landsgrenzen of taalbarrières. Onze deur staat open (van zodra dit weer mag, natuurlijk)!
    • Geen onnodige 1000’en kilometers om af te leggen, waardoor onze planeet (maar ook uw portemonnee) ademruimte krijgt. Duurzaamheid troef, dus.
  • Met een open en flexibele geest bekijken we elke vraag en denken we samen na over de beste oplossing. Wij hebben heel wat expertise en talenten in huis. Stel gewoon de vraag en wij bekijken samen de verschillende stappen die nodig zijn om van jouw product een TOPPRODUCT te maken.
  • Geen rangorde tussen grote en kleine ondernemingen. Wij garanderen altijd 200% inzet.
  • Als maatwerkbedrijf zetten wij al jarenlang in op ‘just in time’ werk, d.w.z. snel schakelen indien nodig.

Een aantal van deze voordelen zijn specifiek van toepassing op onszelf, Werkhuizen MIN. Maar, heel wat voordelen zijn natuurlijk ook van toepassing op andere maatwerkbedrijven. Elk met hun eigen talenten en expertise. Er gebeurt vandaag namelijk al veel binnen de Belgische maatwerkbedrijven.

Weet ook dat heel wat ondernemingen je al voorgingen. Onze koepelorganisatie, Groep Maatwerk, voerde daar in het verleden zelfs een campagne rond.

Beste ondernemers, koop lokaal!

Wij hopen dat heel wat collega-ondernemingen, net als de vele experten, bezig zijn met denkoefeningen over de periode ná Corona. Het zal niet ‘Business as usual’ zijn. Wij roepen dus ook ondernemers op om nu lokaal te kopen en denken. Verken de Belgische markt en verken dan ook de markt van de sociale economie en maatwerkbedrijven. Zet de pro’s en con’s op een rijtje. Wij zijn ervan overtuigd dat er meer pro’s dan con’s zijn!

Wil je weten of en wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Contacteer ons vandaag nog. Doen!