VERPAKKING

VERPAKKING

Zit u met een (her)verpakkingsopdracht? Stel uw vraag en wij bieden de best mogelijke en meest efficiënte oplossing. Zowel voor manuele, als machinale verpakkingen bent u bij ons aan het juiste adres. Machinaal kunnen wij o.m. krimpverpakking, skinverpakking en zakverpakking aanbieden.

Lees meer
VERZENDING

VERZENDING

Wij verzorgen al jarenlang allerlei verzendingswerk. Of het nu gaat om grote of kleine volumes, direct mail of de verzending van pakketten, wij geven u graag het gepaste advies.
Lees meer
ENCLAVE

ENCLAVE

Wil u de hulp inroepen van onze mensen bij u ter plaatse? Geen probleem, wij hebben ruime ervaring met werk op locatie. In functie van de job stellen wij een dynamische en gemotiveerde ploeg samen onder het toezicht van een bekwame begeleider.


Lees meer
MONTAGE

MONTAGE

Montage of assemblage? U levert de onderdelen en wij zetten het voor u handmatig in elkaar. Monteren en vullen van displays, nakijken en vervangen van onderdelen en montage van rekken voor bijvoorbeeld beurzen en winkels. Een andere montageopdracht? Contacteer ons!

Lees meer

NIEUWS

Werkhuizen MIN behaalt Qfor Kwaliteitslabel!

Werkhuizen MIN behaalt Qfor Kwaliteitslabel!

Met enige trots kunnen wij melden dat we onlangs het Qfor-kwaliteitscertificaat behaalden, na een objectieve en uitgebreide audit. Het behalen van dit label is een leuke bevestiging van de dagdagelijkse inspanningen van het ganse MIN-team. Een extra motivatie voor de toekomst! Qfor is een betrouwbaar en objectief certificaat met betrekking tot de kwaliteit van onze diensten.

Meer info vindt je hier
6 redenen om vandaag nog met een maatwerkbedrijf als de MIN in zee te gaan

6 redenen om vandaag nog met een maatwerkbedrijf als de MIN in zee te gaan

Ben jij een ondernemer van een klein, middelgroot, of zelfs groot bedrijf en verlies je kostbare tijd aan allerlei deelactiviteiten, waardoor je minder met je kerntaken kan bezig zijn? Vroeg je je al eens af of bepaalde aspecten van je werkproces niet efficiënter of optimaler kunnen georganiseerd worden? Of bepaalde zaken niet beter zouden uitbesteed worden?

Dan is de samenwerking met een maatwerkbedrijf* iets voor jou. Wij geven je 6 redenen om vandaag nog met een maatwerkbedrijf als Werkhuizen MIN in zee te gaan:

Lees meer
Een plaats in de samenleving van levensbelang

Een plaats in de samenleving van levensbelang

Onze directeur Ludo De Ranter moest in deze turbulente periode moeilijke knopen doorhakken. Hij wil de aandacht vestigen op een aantal hindernissen voor de toekomst. “Ik vrees dat we mensen gaan verliezen.” Zijn opinie verscheen op Sociaal.net.

Lees meer
20 jaar ervaring, maar nooit voor hetere vuren gestaan

20 jaar ervaring, maar nooit voor hetere vuren gestaan

Ludo, je bent volgend jaar 20 jaar directeur van Werkhuizen MIN. Een mijlpaal in het vooruitzicht, dus. Los van dat mooi rond getal, wil dat ook zeggen dat je heel wat ervaring op de teller hebt, die ongetwijfeld van pas komt in een turbulente periode als deze. Heb je in die 20 jaar eerder voor zo’n hete vuren gestaan?

Ja, bijna 20 jaar. Als je weet dat ik hier op mijn 43 begonnen ben, zegt dat iets over mijn leeftijd, hé. Die jaren zijn wel gevlogen. Dat houdt een mens jong. Van geest toch, dat lichaam durft al wel een keer preutelen. Ik hou van een stevige wandeling, wat helpt om lichaam en geest wat fris te houden. En ik vind rust en tegelijkertijd nieuwe energie op die wandelingen.

Lees meer
Beste ondernemers, koop lokaal!

Beste ondernemers, koop lokaal!

Beste ondernemers, vergeet de maatwerkbedrijven niet.

Het Covid19-Coronavirus zet ons niet enkel voor grote gezondheids- en maatschappelijke uitdagingen, ook onze Belgische economie wordt stevig uitgedaagd. Eerder riepen al heel wat retailers de consument op om nu vooral lokaal te kopen en de buitenlandse mastodonten even links te laten liggen. Een terechte oproep die sindsdien veelvuldig wordt herhaald. Wij doen graag een bijkomende oproep, want de “Koop lokaal”-oproep geldt niet enkel voor de consument. Deze oproep is ook van toepassing op de B2B-wereld. Want ook daar liggen vandaag heel wat mogelijkheden. En ook ondernemingen kunnen elkaar nu maar beter steunen.

Lokaal werk uitbesteden?

Daar waar vroeger misschien sneller werd gekeken naar goedkopere alternatieven in het buitenland, is nu het moment daar om ook binnen de eigen economie uit te kijken naar meer dan waardige alternatieven. Stel jezelf als onderneming dus de vraag of het ook voor jullie mogelijk is om voortaan lokaal werk uit te besteden? Er zullen natuurlijk altijd redenen zijn om enkel de eerder bewandelde paden te blijven volgen, hetzij uit gewoonte, hetzij uit financiële overwegingen. Dit is echter hét moment om deze overweging tóch te maken. En tegelijk is dit hét moment om te bekijken of je werk kan uitbesteden aan een maatwerkbedrijf.

Niks dan voordelen zo’n maatwerkbedrijf!

‘What’s in it for me?’, denk je. Er zijn, ons inziens, heel wat voordelen verbonden aan een samenwerking met een maatwerkbedrijf!

Lees meer

Werkhuizen
MIN

Het doet ons elke keer opnieuw deugd dat zovele klanten de weg naar onze werkplaats vinden en graag met ons samenwerken. Voor die bijzondere sfeer maar ook omdat we sterk zijn.
Contact
Werkhuizen MIN, ‘de MIN’ is een verhaal dat meer dan 60 jaar meegaat. Een sterk verhaal dus, aangepast aan de tijdsgeest, anders overleef je niet. De basis van het verhaal is altijd overeind gebleven: mensen met een beperking tewerkstellen. Eigenwaarde geven, voortgaan op de talenten van elk individu, talenten die ongetwijfeld iedereen heeft. Werken met resultaat en tot ieders tevredenheid.

We zijn sterk in verpakking en verzending, enclavewerking en montage. Maar, minsten even belangrijk is dat de MIN gaat geen enkele opdracht uit de weg gaat en samen op zoek gaat naar de meest geschikte oplossing. Dynamisch, flexibel en met open geest.

Doorheen de tijd evolueerde Werkhuizen MIN van een sociale instelling met enige bedrijvigheid naar een bedrijf met een grote sociale ingesteldheid, en van beschutte werkplaats naar maatwerkbedrijf. Een bedrijf dat er dus werkelijk alles aan doet om werk op maat af te leveren, zowel voor de klant, als voor onze mensen, die ervoor zorgen dat de MIN mooie resultaten kan neerzetten.

De kracht van de MIN is naast alle ervaring, bovenal de sfeer, de kennis van de doelgroep, een sterk, herkenbaar en professioneel geschoold kader, een hartelijke en meedenkende Raad van Bestuur en de ‘goesting’ om mooi, correct en zinvol werk af te leveren.

Het doet ons elke keer opnieuw deugd dat zovele klanten de weg naar onze werkplaats vinden en graag met ons samenwerken. Voor die bijzondere sfeer maar ook omdat we sterk zijn.

Sterk in mens-en-werk

Werkhuizen MIN is de eerste en oudste beschutte werkplaats (nu maatwerkbedrijf) van Vlaanderen. In 2019 bestonden we 60 jaar. Voor deze feestelijke gelegenheid werd een boek geschreven over de geschiedenis, de missie, de visie en de waarden van MIN, “Als MIN PLUS wordt”. Ook een blik op de toekomst en de uitdagingen waar de sector van de maatwerkbedrijven voor staat, komen uitgebreid aan bod in het boek. Inhoud en visie worden gekoppeld aan humor en warmte. Verhalen van onze doelgroepwerknemers en prachtige foto’s komen uitgebreid aan bod in “Als MIN PLUS wordt”.

Interesse in “Als MIN PLUS wordt”? Je kan dit prachtige boek bestellen door een mailtje te sturen naar [email protected] of het contactformulier in te vullen. Kostprijs 35€ (incl. verzending).

HET IS FIJN SAMENWERKEN MET DE MIN

WERKHUIZEN MIN

WERKEN BIJ MIN

Wil je als doelgroepmedewerker aan de slag bij Werkhuizen MIN, dan moet je over een erkenning beschikken voor aangepast werk bij een maatwerkbedrijf. Heb je geen erkenning? Enkel VDAB of GTB kunnen jou met die erkenning verder helpen.

LEES MEER

GESCHIEDENIS

Op 13 september 1959 houdt Phil Bosmans “WERKHUIS M.I.N.” boven de doopvont, een werkhuis voor ‘Mensen In Nood’. In een manifest schrijft hij dat mensen die willen werken, recht hebben op werk. Jammer genoeg kan niet iedereen dat recht opeisen.

LEES MEER

FAQ

Hier kan u terecht voor veel gestelde vragen.

LEES MEER

TEAM

U vindt de contactgegevens van al onze teamleden terug op deze pagina.

LEES MEER

IN BEELD