PRAKTISCHE INFO
Contacteer ons

OPENINGSUREN

Kantoren:
Elke werkdag van 7.55u tot 16.25u

Magazijn:
Elke werkdag van 8.00u tot 16.00u

VERLOFDAGEN 2024

1 april, 1 mei, 9 -10 mei, 20 mei, 22-26 juli, 15-16 augustus, 1 november, 11 november, 25 – 31 decemberWerkhuizen MIN is erkend als extern dienstverlener voor Individueel Maatwerk
Door
op 02 mei 2023

Ben je werkgever en heeft een van je huidige of toekomstige werknemers een arbeidsbeperking? Of ben je zelfstandige en heb je een arbeidsbeperking? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor individueel maatwerk. Werkhuizen MIN kan je ondersteunen als extern dienstverlener.

Vanaf 1 juli 2023 treedt de regelgeving voor Individueel Maatwerk in voege.  Hiermee wil de Vlaamse Overheid de kansen op de arbeidsmarkt verhogen voor personen met een arbeidsbeperking ook in een reguliere arbeidscontext. Deze maatregel kadert binnen de ambitie om de werkzaamheidsgraad te verhogen. In dat kader werd Werkhuizen MIN erkend als extern dienstverlener door Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw.

Via Individueel Maatwerk verruimen het jobaanbod en de jobkansen voor personen met een arbeidsbeperking. Alle werkgevers krijgen een gelijkwaardige kans om personen met een arbeidsbeperking aan te werven en tewerk te stellen. In het kader van een inclusieve arbeidsmarkt biedt dit individueel maatwerk ook nieuwe mogelijkheden om de doorstroom en samenwerking tussen de sociale economie en de reguliere economie te versterken.

De invoering van Individueel Maatwerk voorziet een financiële incentive in de vorm van een loonpremie en/of een begeleidingspremie om de drempel voor het aanwerven en tewerkstellen van personen met een arbeidsbeperking te verlagen en er ook voor te zorgen dat deze personen met de juiste begeleiding aan de slag kunnen gaan en kunnen blijven.  Indien de werkgever gebruikt maakt van de begeleidingspremie, dient er een gekwalificeerde begeleider te zijn. De werkgever kan deze zelf in dienst hebben (interne begeleider), of daarvoor beroep doen op een externe dienstverlener (externe begeleider). Werkhuizen MIN is daarvoor dus nu ook erkend om die dienstverlening aan te bieden aan reguliere bedrijven.

 

Wil je meer weten over wat Werkhuizen MIN voor jouw bedrijf kan betekenen als extern dienstverlener? Contacteer ons via 03/270.75.00 of [email protected].

Meer weten over Individueel Maatwerk? Alle info vind je via https://www.vlaanderen.be/individueel-maatwerk of  [email protected]